Wednesday, September 28, 2011

No tiru tiru okeeeyyhhh

Entry kali ni mommy nak menceritakan betapa sedeynyeeee mommy bila dapat tau ade seseorang meniru gaya/style atau cara penulisan mommy dalam blog peribadi mommy ni. Mommy wonder, orang seperti ini tiada identiti sendiri ke?

"Awak, awak, awak...cube awak tengok blog archive saya bila saya start ber 'blog' ni? Dah lama okeeyyhhh...Dan sekian lama tu la saya mencari identiti saya sendiri untuk menulis blog dengan lebih menarik iaitu dengan mengambil satu perwatakan saya. Walaupon tak banyak readers, saya tak kesah tau, awak...Janji penulisan saya berbeza dengan gaya penulisan orang laen :)...Untuk mencari identiti ni kan awak, memerlukan masa yang panjang kerana penulisan ni menggambarkan perwatakan seseorang itu tau. Tak elok tau awak tiru gaya orang. Bukan berdosa tetapi H.I.P.O.K.R.I.T namanya tu awak kerana itu bukan awak...Jangan marah ye awak...saya cuma menasihati jeee...Say Peaaaccceeee no war!"

Mommy ni takdela istimewa tetapi mommy mengambil personaliti yang mungkin pada pandangan orang tak suke melihatnya. Daddy suka kan mommy yang manja, gediksss, sangat ceria dan funny...Perwatakan yang orang tak suka ni la mommy jadikan identiti mommy dalam penulisan blog mommy ni...Maka terwujudlaa gaya-gaya seperti:
  • puuuurrrrfff!(sedang marah)
  • okeeeeyyhhh (sedang menggedikss)
  • eeeeeuuuuuu (sedang geli)
  • eloooo (mula nak marah) 
dan banyak lagi kalo anda perasan...

Seperti yang adik mommy kate, blog mommy tak femes...Takpe sayang, mommy tak kesah as long mommy tak tiru orang lain. 

Banyak orang kata, kalo suka tiru-tiru ni orang panggil copycat...Untuk orang yang meniru tu, Please ya, No copycat...Carila identiti sendiri dari perwatakan anda yerp...InsyaAllah anda akan temui nanti. Jadi, kembali semua kepada penulisan awak sebelum ni okeeeyyy?

Cube tengok piccas Copycat bawah ni yerp. Semoga semua readers ceria selalu!



6 comments:

AcidBurN Wraith said...

that's right yawww... mesti ada identiti sebab identiti itulah yang membezakan kita. keep on a goof goof wokk yaw heheh

AcidBurN Wraith said...

mommy... kenape muka mommy macam muka kawan saya yang kije kat PCM dulu neh yek hahahah

Mommy Ayu said...

tq acidburn coz beri semangat pada mommy...

Thn 2009 dulu memang keje kat PCM bahagian R&D tapi kejap je...PCM senai...ke kite ni knal each other? hahahaha

AcidBurN Wraith said...

ye. kenal. dulu acidburn ni pon kije kat pcm, software technician

Mommy Ayu said...

same departmentla! hehehe...MFP ke ni? Wah...keciknya dunia kan? uhuhuh...

AcidBurN Wraith said...

yeah MFP under Matyen hahahaha