Sunday, October 9, 2011

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.

Entry ni sangat menarik. Menceritakan tentang tempat yang mommy pernah pergi. Kalo di ikotkan hati ni, banyak tempat mommy nak pergi. huhuhu! Tetapi perlulah kumpul duit dan rancang hari serta flight (jika jauh). Tiada tempat yang mommy sentiasa kunjungi kerana mommy teringin nak pergi ke semua tempat-tempat menarik di Malaysia ini....

Okeyh, berbalik pada tajuk entry ni. Jumaat lepas iaitu 7 Oct 2011, kami pergi ke Desaru. Pada asalnya, mommy dan daddy plan nak duduk kat rumah je memandangkan kami dah lama tak cuti. 24/7 keje je...Dalam pukul 10 pagi tu, mommy dan daddy rase boring.

Daddy: Nak pergi jalan tak sayang?
Mommy: Boleh gak...Nak gi mane ek?
Daddy: Ntahla sayang...bosan laa kat jb ni, takde ape...takde yang menarik. Cuba mommy search yang mane dekat tapi tempat besh dan tak pernah kita gi?

Mommy bukak lappy dan search "tempat-tempat menarik di johor" di incik google...Search punye search, jumpe plak website ni...Link nye ---> http://pulaidesaru.com/
Daddy teruja sangat tengok gambar-gambar di website tu. Daddy suruh mommy call dan booking. Mommy pon apelagi, tros amek hp pinky mommy and call...Mommy booking standard room for 4pax and included 3 coupon for breakfast. Kami pon teros kemas beg dan berdesummmmmm pergi. Ikot jalan Senai Aiport, dekat sket dengan highway Senai-Desaru tu.

Ni die tiket dari tol Senai. Tiket dah rupa kad dah...huhuhu

Daddy: Jambatan ni kat mane ek? Kita lalu ke nanti?
Mommy: Ntahlaa sayang...macamlaa mommy pernah pergi. (gelak) Agaknya kita lalu laa nanti.

Macam tak sabar rasenya nak sampai. Perjalanan dari tol Senai ke Tol Desaru cuma 35 minit - 45minit sahaja. Untuk pertama kali datang dengan perasaan yang tak sabar, terasa lama perjalanan...huhuh...Akhirnya, kami sampai juga di jambatan tu...

Ni laa jambatannye dari jauh...
Eh, ade kapal besarlaaa kat seberang ni. Muat ke lalu bawah jambatan ni? Jambatan ni ponnn dah cukup tinggi. uhuhuh

Time sampai tu, rase tak sabar nak masuk bilik sebab nak tengok sangat bilik tu sama tak macam dalam website. Nampak besar dan sangat cantik. Bila dah dapat je kunci dan masuk bilik, TERNYATA BENAR laaaa! 

Wardrobe untuk letak baju and bags...Siap ade peti besi lagi tau untuk letak barang-barang berharga and boleh set sendiri passwordnya....
Luas kan? Kalo tengok sendiri, fffuuuhhh, besh dan luas...
 Sofa pon besh...
 Ade astro tau...
 Ni laluan ke toilet. Sebelum ke toilet, ni la tempat untuk make up2, touch up2, keringkan rambut dan segala-galanya laa...
Ni pintu masuk...
Dalam bilik air ni, ade lagi tempat shower dalamnya...Time snap tu, xmasuk dalam toilet. So, tak dapat nak letak gambar shower dalam tu...besar tau...
Hair dryer disediakan ye...asyik nak keringkan rambut je. Dengan daddy skali keringkan rambut setiap kali lepas solat. hohohoh
 
Ade fridge okeeeyyyy...Tros masukkan air dan ais krim.
Amboi anak dara mommy ni. Bersiap sakan nak keluar...

Lepas solat zohor, kami semua bersiap-siap dan mencari makanan di sekitar resort tu. Kemudian, kami berjalan-jalan di tepi pantai dan bermandi-manda di swimming pool. Kenapa mommy tak mandi di laut? Sebab mommy dah check di Malaysian Meteorological Department terdapat ribut di beberapa tempat. Linknya---> http://www.met.gov.my/?lang=english. Jadi, mommy ambil langkah berhati-hati dengan tidak mandi di laut. Malang tak berbau, tiada siapa yang tahu. Ade sape yang boleh bau bile malang tak berbau nak datang??? hahahaha....

 


Time sedap-sedap mandi, tiba-tiba hujan turun dengan selebat-lebatnyaaa...Kami semua pon berlari keanak-anakan. Seperti yang mommy jangkakan, ribut pon ade...bukan ribut taufan yeee...Hujan lebat dan ribut...Sebelum kita merancang perjalanan atau percutian yang tidak dirancang, perlulah check ramalan kaji cuaca terlebih dahulu. hehehe....Ketika menanti hujan berhenti, kami berada di bilik, bersihkan badan dan solat asar. Kemudian, mommy pon turun ke bawah dan tanya mengenai spa. Mommy hadiahkan ibu dengan memanjakan diri ibu di spa. hehehe...Dapat gak ibu merehatkan tubuhnya dan mencantikkan badan sekali. ekekeke...




Sementara tunggu ibu yang sedang memanjakan diri tuuu, mommy dan daddy bawak anak-anak gi bermain di satu bilik yang khas untuk kanak-kanak bermain...




Time anak-anak bermain, mommy g rest room (toilet) jap. Sekali mommy masuk, waaaaaahhhhhh cantiknyeeeee rest room kat sini. uhuhu




Daddy: Jom mommy, naek bilik. Daddy nak tido la...nak rehat.
Mommy: Ok...Jomlaaa...Lagipon anak-anak dah puas bermain. Tengok tu, berpeloh-peloh anak-anak mommy neh. huhuhu


Sebelum naik, mommy sempat snap piccas di sekitar resort tu...


 

Lepas mommy snap piccas beberapa tempat, kami semua pon naek ke bilik. Time ni ibu blom abes lagi tau memanjakan diri. Haaa...berapa lame tu? huhuhu...Tiba-tiba perot semua lapar. Kami pon order dinner. Kami bayangkan mesti makanan die skit dan tak sedap. Tetapi TERNYATA SALAH. Banyakkkkk dan sedap! Fuhhh...kenyang giler malam tu. Sambil layan cerita Tahajjud Cinta, kami berbaringan di katil. Anak-anak yang dari pagi tak tido, mengantok dan tido...Samela dengan ibu mommy...Lepas abes cerita tu, mommy and daddy gi tengok live band perfomance malam tu...Time masuk tu, tros order air coke je. Ingatkan besh tapiiiii....biarlah ornag len yang judge. Mommy and daddy layankan aje band tu nyanyi...Suara mereka sedap cuma sexy okeeeyyy...

View dari bilik kami...


Kami pulang ke bilik pukul 11.30malam...Kami pon lepak dekat beranda sambil minum air panas. Pukul 12.00malam, kami masuk tido..zzzzzzz


Esok paginya, lepas solat subuh gajah (nak abes waktu solat subuh), kami bersiap-siap untuk gi breakfast...Makan sampai ponoh-ponoh perot masing-masing! Rase nak pinjam perot orang len, vley ke? hahahah...Lepas breakfast, kami jalan-jalan lagi tepi pantai. Kemudian, bersiap-siap untuk balik ke istana kami semula. Sebelum balik, sempat gak kami poing-posing dulu...hehhehe...




Itu sahaja cerita dari short holiday kami...Semoga semua readers enjoy membaca coretan mommy ini...Fuhhh...25days more to go okeeeyyyy...

3 comments:

Anonymous said...

Special attractions: Angeles National Forest, Pacific Crest Trail, Mount Wilson Observatory, San Gabriel Wilderness Area, Sheep Mountain Wilderness Area, San Andreas Rift Zone, Mount Wilson Viewpoint, Devil's Canyon Overlook, skiing, camping, hiking, scenic views, cool summer temperatures. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose for sale[/url] Der er flere traditionelle artistis fås i Varanasi, der måske ikke blive uddannet, men kan skabe undre designs for Saree. Taylor. Celebrate the Return of the Aleutian Canada Goose: Crescent City :: Crescent City, CACrescent City celebrates the recovery of the Aleutian Canada goose population, which expanded from near-extinction to more than 50,000 strong, at a five-day wildlife festival.
Knowing how to get women is a complicated and scary world for some people. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose jackets[/url] This habit was derived from the once popular superstition that storks were the harbingers of happiness and prosperity, and possibly from the habit of some storks of nesting atop chimneys, down which the new baby could be imagined as entering the house. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose parka sale[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose jacket[/url] But how do you safely select a genuine, desirable piece that also says the right issues about youThe superb craftsmanship, striking appeal, and enjoyable originality of Native American Indian bracelets make them the leading selection for the person who desires to wear a thing somewhat diverse than every person else and very own a special bit of jewellery. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dre pro store[/url]

Anonymous said...

When I personally think of Captil One, I think about the Viking Man standing by his goat saying, "Whats in your wallet." For some reason or another Capital One has gained my attention, and its because they have done very well in making themselves a memorable company.. [url=http://www.vanessasac.com]boutiques vanessa bruno [/url] Common foods include sugar, alcohol, refined white flours, dairy, yeast, caffeine and soy. likely to be seen- from October to March. Put some Oomph into them though and that when they really shine.
Research the possible choices of keyboards available. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose jackets[/url] Before you buy any clothes that your colleagues or clients will see, invest in some hard-working underwear that they will not see.. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose whistler parka[/url]
[url=http://flyballbags.com]canada goose toronto factory[/url] This is achieved by contextual…"18 hours agoying left a comment for Joel madden"The Louis Vuitton Store effective marketing strategies anyone can use for making money by blogging are those that do NOT aggressively promote products! Subtlety is the key for creating wealth on a blog platform since people come to the site…"18 hours agoying left a comment for Joel madden"Many products are available for drop shipping and people tend to feel more comfortable with something they can actually touch. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]buy beats by dre cheap online[/url]

Anonymous said...

And even those who are not accepted will derive benefit from participating.. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose sale[/url] In the USSR, domestic breeds and populations of geese that are raised include Kholmogor, Arzamas, Large Gray, Pskov, Tula, Romny, Ural, Lithuanian, Gorky, Dzhavakhe-tia, and Solnechnogorsk. A detailed analysis of Läther, it's origins and the differences between the songs are given on Biffy's Läther Page.. Besides this I think you have wrote a great article and had interesting points on why we should not use it.
Given that anticyclones are areas of clear and calm air, the geographic regions under them experience dry and good weather in summer, and cold weather with nocturnal frosts in winter. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose jacket[/url] As these look like fashion wear even if the doctor prescribes the woman these socks, she will not feel bad or awkward wearing them. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose whistler parka[/url]
http://flyballbags.com From the imperial kin apt beauties star Christian Louboutin Pigalle Leopard 120mm,if mention a let all women screaming for the high-heeled shoes of the brand the ZhouAngJie (Jimmy Choo) belong to In recent annuals the limelight for manly shoes brand ZhouAngJie (Jimmy Choo) popularity, even can use "be sing"to depict Since Kate Middleton (Kate Middleton) chance the duchess of Cambridge, England, her every migrate plus even wear clothes shoes has convert the focus of care of the people Recently, Kate Middleton attended London "Thirty Club"celebration activity the foot dress a couple of ZhouAngJie (Jimmy Choo) silver belt emulate sandal lofty with long pearly wear,applicable grace plus elegance is dye-in-the-wood. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]monster beats pro cable[/url]