Friday, January 2, 2015

Al Quran Al Karim DAN Organizer

Assalammualaikum semua..

Kita dah pon menyambut tahun baru islam aritu. Tapi yg ni, salam tahun baru 2015!!!!

Seperti biasa, mommy pergi ke bookstore untuk membeli Organizer. Sangat penting bagi mommy organizer ni, untuk aturkan setiap planning mommy dan writedown ape yg berlaku sepanjang tahun ni plak. Tahun lepas, ade gembira dan ade sedih, ade busy dan tak busy. Huhuhu...

Kali ni, mommy beli Purse Al-Quran Al-Karim yang berbentuk purse wanita tapi lengkap dengan terjemahannya, divide pd tajuk2, tajwid dan sebagainya. Siap ade penjelasan menyeluruh untuk page tu. Sangat lengkap la! Nak cari pasal hukum2, ibrah ke, akidah dan akhlak ke, kisah kiamat, kisah nabi2 dan macam2 lagi. Sangat mudah! Jadi seronok nak baca macam buku novel tapi yang bagusnya, kita baca Al-Quran...Bukan novel cintan cintun...Dapat pahala...

So, bila mommy dalam kebosanan atau sedang menunggu sesuatu, bolehla mommy bace2. Semalam, baca pasal kiamat pon, dah seronok...Hope mommy dapat troskan sikap ini... Aminnn



0 comments: