Thursday, February 26, 2009

RA vs PCM

Entry ni patot aku tulis smlm lg tp smlm aku blurrr, tak tau ape otak aku pk. Smlm, kwn rapat aku, ham offer RA kat aku under Dr Rozaida. Wat research psl neural network, salah satu elemen dlm AI. Bile jd RA, boleh smbg master dgn scholarschip. Master free tuuuuu...Pastu, akan smbg ke PHD n blk jd lecturer kat situ. Balik dr study dh ade pangkat DR. Bile pk2 balik, itulah cita2 aku b4 keje PCM. Tp pepaham jela, gaji RA ni same mcm gaji hubby aku, below than 2k. Kalo keje kat PCM, more than 2k. Keje kat PCM, ntahlaa...UNHAPPY! Maybe sbb aku tak ngam dgn section head aku yg kepala batu tu. Semua department tak suke section head aku tu sbb perangai die. Cara die bekerja, very selfish. dats y org tak suke die. N dats y die tak kawen2 smpi skunk sbb perangai die la. Aku panggil die dgn gelaran "A.P.E.K". Mmg tak tenang keje situ. Balik keje, muke aku monyok jerk dlm keta. Hubby aku tension n sedey tgk muke aku monyok jerk everyday bile blk keje...Skunk aku confius, mane satu aku nak g. RA or PCM??? Kalo RA, buat kali keduanya aku berjauhan dgn hubby n terutama putri aku!!!!! Aku akan menyewa di rumah kwn rapat aku tu. Hujung minggu baru jumpe hubby n putri aku. Tu yg aku pening pale pk smpi takleh nk tido nyenyak. Bgn pg td, pening pale aku jap. Otak aku masih berlegar2 pk psl smlm...RA or PCM? Aihhh...jenuh aku pk smpi tak g keje aku ari ni. Tanye mak sedara, mak aku, kwn yg pnah jd RA...Semuanya ckp, ikot kata hati aku, yg mane cita2 aku...Untuk kesenangan anak2 aku di masa akan dtg, RA adalah jln terbaek. Nak capai kesenangan, kene perah otak dulu. Preganant time blaja, anak pon same2 dpt ilmu yg aku blaja...Aku masih blom dpt jwpn. Aku perlu buat keputusan yang terbaek utk semua. Bile aku dh pilih jalan tu, aku tak boleh menoleh lg. Aku taknak jd "Yang dikejar tak dapat, Yang dikendong berciciran...". Jadi, tolong aku dgn memberi idea utk membantu aku membuat keputusan yang tepat...

2 comments:

Cherish (^~^) said...

babe.. RA wt NN?
wah.. aku ade la knowledge sket2
bout NN nih..
lalalalala~
awt xcrk protein domain or homology?
interesting gle.. seriously..

CiK ChOom said...

ape yang aku leh komen disini, bekerja ngan belajar mmg xkan sama...bekerja penuh dgn tekanan, dateline, kene ikut peraturan, mcm2 ar....lebih2 lagi dapat ofismate yang xsekepala. so ko sabar jela.....Wat solat hajat byk2...Insyallah Allah tnjuk mana yang terbaik...