Friday, May 22, 2009

1 YEAR PUTRI NUR BATRISYIA !!!!!

Ari ni ari bersejarah bagi putri sulong ku kerana ari ni ari kelahiran satu tahun die. Alhamdulillah...Mummy & Daddy doakan agar isya panjang umur, dimurahkan rezeki, menjadi anak yang baik dan menjadi lebih cerdik, pintar sama seperti maksud namanya...

SEJARAH NAMA
Putri - Puteri
Nur - Cahaya
Batrisyia - Cerdik, Pintar

Ketika aku mengandungkan isya, aku berhasrat untuk letak namanya, Putri Nur Alyaa Batrisyia. Bile isya kuar, aku tak letak Alyaa tu sbb dh pnjg sgt plak name die. Apelg, isya menjadi seorang yg kuat menangis. Org kate isya ni ade tanda sawan tangis. Jelas tanda tu ditgh2 kening die. Asalkan org pegang isya, org akan tanye aku "kuat nangis eh die?" Aku pon just senyum jerk bile org tanye...Sbb bg aku dh lali dgn pertanyaan mcm tu...Aku jumpe nama isya di dalam sebuah buku nama-nama islam...siap ade tulisan arab die lg. hehehe...Aku tertarik name2 mcm ni. Paling penting maksud nye...

Perkembangan sepanjang 11 bulan
Tak banyak nak update sbb dh byk die reti time sepanjang 10 bulan tu...so, update yg terbaru laa yer...
1. Dah bleh taktih n berdiri sendiri tanpa sokongan...Tapi nape isya malas skek nak wat eh? Hermmm...
2. Suke bace buku yang aku beli. Paling die ingat gmbr kucing. Bile aku ckp mane gmbr meow, die akan bukak kat gmbr kucing. huhuhu...
3. Pandai mengingat...Hon kereta die, aku bunyi "kakak, kakak"...So, bile aku bunyikan hon tu, die akan g dapatkan keta die. Pandai isya...mcm tu gak dgn bende laen...
4. Panjat dan turun sendiri dh sgt pro...hehehe...
5. Pandai tido sendiri. hehehe...Bagus anak mummy...

Tu je kot update dr 10 bulan ari tu yang die buat time 11 bulan...

BIRTHDAY PARTY PADA 13/06/2009 !!!!

1 comments:

lelosani said...

Happy 1st birthday batrisyia!! moga2 jadik anak yg solehah